Ondernemers die eenmaal bekend zijn met het begrip narrowcasting, begrijpen ook dat zij hier hun voordeel mee kunnen doen als zij actief zijn in de detailhandel. Het is namelijk een marketingmiddel waarmee consumenten aangespoord zullen worden om meer producten te kopen. Met de extra omzet die hiermee gegenereerd wordt zal je de investering voor de digital signage schermen en de narrowcasting content in no-time weer terugverdienen. De slimme ondernemer zal dan denken dat hoe goedkoper de schermen ingekocht kunnen worden, des te eerder de investering is terugverdiend. Dit is echter niet altijd zo simpel als het lijkt. Het is belangrijk dit te weten als je moet kiezen om zelf een narrowcasting scherm te bouwen of deze taak aan een specialist over te laten.

Zelf bouwen is goedkoper

Laten we vooropstellen dat er geen ontkennen aan is dat zelf een narrowcasting scherm bouwen goedkoper is dan dit aan een specialist overlaten. Er zijn echter verschillende nadelen van deze aanpak waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. Zo moet je bijvoorbeeld niet vergeten dat een narrowcasting scherm realiseren, niet zo simpel is als het ophangen van een scherm in de winkel. Het beste laat je ook een box om het scherm bouwen zodat mensen niet bij de knoppen van het scherm kunnen komen. Het scherm op strategische plekken op ooghoogte plaatsen is ook belangrijk. Daarbij komt nog eens het nadeel dat je tijd kwijt bent aan taken die niet in je vakgebied vallen.

Specialist kan ook helpen met content

Als je voor een specialist kiest, dan kan deze persoon niet alleen helpen bij het bouwen van een narrowcasting scherm. De man of vrouw kan in de meeste gevallen ook helpen bij het produceren van de content die meer verkopen voor je zullen realiseren. De schermen kosten dan misschien wel iets meer, maar doordat je schermen laat bouwen en direct de content hiervoor besteld bij dezelfde specialist zal je uiteindelijk toch goedkoper uit zijn. Het maken van de video content voor op de schermen moet je echt aan een specialist overlaten. Zij weten precies wat mensen aanspoort tot het doen van een aankoop.