Voor velen van ons is onze mobiele telefoon onze levenslijn. Zo blijven we in contact met onze vrienden en familie, blijven we op de hoogte van het laatste nieuws en trends en hebben we onderweg toegang tot het internet. Onze keuze voor een mobiele provider is dan ook een belangrijke. We willen er zeker van zijn dat we de best mogelijke service krijgen tegen de best mogelijke prijs.

De laatste tijd wordt er veel gesproken over het overstappen naar een sim only abonnement. Sim only abonnementen worden steeds populairder, vooral onder jongeren. Maar wat is een sim only abonnement precies? En is het geschikt voor jou? Laten we het eens nader bekijken.

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is, heel simpel, een mobiele telefoon abonnement waarbij alleen een simkaart is inbegrepen. Dat is het! Geen fancy extra’s, geen add-ons, alleen je simkaart en de data die je kiest. Mobiele providers die sim only-abonnementen aanbieden, laten je meestal kiezen uit verschillende datavergunningen, van slechts een paar GB per maand tot onbeperkte data. En omdat je niet betaalt voor extra’s die je niet nodig hebt, zijn sim only abonnementen meestal veel goedkoper dan traditionele mobiele telefoonabonnementen.

Dus waarom worden sim only abonnementen zo populair? Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste gebruiken steeds meer mensen hun mobiele telefoon als hun primaire (of zelfs enige) bron van internettoegang. Ze hebben dus geen traditionele vaste lijn meer nodig en kunnen geld besparen door die helemaal af te schaffen. Ten tweede ontdekken veel mensen dat ze niet zoveel data nodig hebben als ze dachten. Nu in de meeste stedelijke gebieden gratis wifi-hotspots beschikbaar zijn, kunnen mensen een deel van hun dataverbruik overhevelen naar wifi-netwerken wanneer ze hun datategoed toch niet gebruiken. Dit betekent dat ze kunnen kiezen voor een lager datategoed op hun mobiele telefoonabonnement en zo nog meer geld kunnen besparen!

Is een sim only abonnement iets voor jou?

Nu we weten wat een sim only abonnement is en waarom het zo populair wordt, vraag je je misschien af of het iets voor jou is. Het antwoord hangt af van je individuele behoeften en gebruiksgewoonten. Als je merkt dat je je datategoed zelden gebruikt of dat je meestal toegang hebt tot gratis Wi-Fi hotspots, dan kan het kiezen voor een lager datategoed bij een sim only abonnement je elke maand heel wat geld besparen. Aan de andere kant, als je iemand bent die sterk afhankelijk is van je mobiele telefoon voor internettoegang of als je vaak muziek of video’s streamt op je telefoon, dan wil je misschien vasthouden aan een traditioneel mobiele telefoonplan met een hoger dataverkeer.

Conclusie

Het kiezen van de juiste mobiele telefoon plan kan moeilijk zijn. Er zijn zoveel verschillende factoren om te overwegen! Maar als je op zoek bent naar een goedkope manier om alleen de basis te krijgen – een simkaart zonder extra’s – dan is een sim only abonnement misschien iets voor jou. Denk wel goed na over je individuele behoeften en gebruiksgewoonten voordat je overstapt!