Spinazie wordt steeds vaker als superfood gezien omdat spinazie vele vitamines bevat om gezond en lekker in je vel te blijven zitten. Omdat bladspinazie zo enorm gezond is wordt er aangeraden om minstens 1 keer per week spinazie te eten. Tijd om uit te zoeken welke vitaminen je in overvloed in spinazie kunt vinden.

Welke vitamines in spinazie?

Spinazie is een groene groente dat vol zit met goede vezels, vitamines en natuurlijk mineralen. Ook kan deze groene groente prima in een dieet worden meegenomen omdat het calorie arm is. Het bereiden van spinazie kan op vele manieren, je kunt het koken, rauw eten en natuurlijk spinazie stomen.

Spinazie boordevol luteïne en antioxidanten

Ook zit spinazie boordevol luteïne en antioxidanten die heel goed zijn voor de ogen en je hart. Spinazie zou zelfs anti-kanker eigenschappen bezitten. Er zijn wetenschappelijke studies die zeggen dat vitamine E dat veel in spinazie zit een goed wapen tegen kanker is namelijk.

Vitamine K in spinazie

Daarnaast zit er veel Vitamine K in spinazie en vitamine K wordt door het lichaam gebruikt in functie van de bloedstolling. En voor een optimale celdeling heeft het lichaam Vitamine A nodig en dit vind je dan ook ruimschoots in spinazie.

Magnesium in spinazie

Er zijn trouwens nog veel meer gezondheidsvoordelen aan spinazie eten. Van de antioxidant luteïne wordt gezegd dat het ontstekingen in de aders en de slagaders verminderd. De vitamine K in deze spinazie helpt je lichaam met de opbouw van gezonde en sterke botten. Daarnaast helpt calcium en de magnesium in spinazie voor het sterker houden van de botten.

Vitamine A in spinazie

Wanneer je te maken krijgt met zware menstruatie als vrouw kun je ook goed spinazie eten. Want door het eten van spinazie verhoog je jouw energie niveaus en voorkom je bloedarmoede. Tot slot helpt spinazie je met de bestrijding van infecties, want vitamine E verbetert het immuunsysteem. Tevens maakt vitamine A nog witte bloedcellen aan, die bacteriën en virussen kunnen helpen vernietigen.