Een zolder, dat is doorgaans niet een plek waar veel tijd doorgebracht wordt. Toch is het vaak een behoorlijk grote ruimte, waar leuke dingen mee gedaan worden. Bij veel gezinnen wordt het echter gebruik als opslagruimte en dat is zonde. Een zolderkamer kan gemakkelijk worden omgetoverd tot een nieuwe slaapkamer, een hobbykamer of een ‘man cave’.

De mogelijkheden voor een zolder inrichten zijn werkelijk eindeloos. Als mensen hun zolder willen verbouwen, dan moet er vaak eerst flink worden opgeruimd. Door de jaren heen is er veel troep op de zolder komen te liggen. Er zijn dan ook meestal een paar dagen nodig om eerst alles op te ruimen. Tijdens zo’n opruimsessie moeten er natuurlijk diverse beslissingen genomen worden.

Zo moeten sommige dingen worden weggegooid terwijl andere spullen moeten worden bewaard. Aangezien er een grote opruimplek verloren gaat, kiezen sommige mensen ervoor om hun spullen op te slaan in een opslagruimte. Er kan dan tegen een relatief laag bedrag spullen worden opgeslagen in een box.

zolder

Mogelijkheden met de zolder

Wanneer de zolder voor een nieuw doel gebruik gaat worden, zijn er diverse mogelijkheden. Vaak zien je op dat er in deze ruimte vrij weinig licht geeft. Dat maakt het minder uitnodigend om tijd in te spenderen. Gelukkig zijn er diverse oplossingen om extra licht binnen te laten. De meest goedkoper en eenvoudige manier is door het laten plaatsen van een dakraam.

Dit is een raam dat redelijk simpel kan worden ingebouwd en hierdoor wordt de zolder direct een stuk interessanter om tijd te spenderen. Een andere optie die wat meer kosten met zich meebrengt en extra licht geeft, is het laten plaatsen van een dakkapel. De ruimte wordt hierdoor niet alleen een stuk lichter, maar ook de ruimte neemt toe. De handige klusser kan zelf nog wel een dakraam plaatsen, maar voor het plaatsen van een dakkapel wordt dan ook meestal een professioneel bedrijf ingeschakeld.