Dat veel huishoudens ervoor kiezen om energie te besparen, dat is helemaal niet zo vreemd. De kosten voor energie, zeker in België, lopen de laatste jaren flink op. Als hier wat bespaard kan worden, dan blijft er weer wat geld over. Energie besparen is natuurlijk sowieso een hot-topic. Vanuit de E.U. is er ook veel aandacht voor het terugdringen van de CO2 uitstoot. Die moet flink naar beneden. Energie besparen in uw woning draagt natuurlijk bij aan een verlaging van uw kosten, maar ook de uitstoot van CO2 wordt hierdoor verminderd. Een dubbel voordeel dus!

Besparen op stookkosten met condensatieketel

thermostaat CV ketelAls u aan het einde van het jaar de rekening op de mat krijgt van de energiemaatschappij, dan is het bij de meest huishoudens zo dat gas de grootste kostenpost is. In de winter wordt er natuurlijk doorgaans meer gas verbruikt, om de woning prettig en comfortabel warm te houden.

Maar ook voor het opwarmen van water, bijvoorbeeld voor douche of bad, wordt er gas gebruikt. Overstappen op een nieuw model CV ketel, een condensatieketel, is dan ook absoluut een goede stap. Deze nieuwe type ketels zijn tegenwoordig de standaard en worden eigenlijk alleen nog maar gebruikt bij nieuwe aanschaf.

Hoger rendement tot wel 109% haalbaar

Een HR ketel maakt gebruik van aardgas om de woning op te warmen. Als er minder aardgas nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren, dan bent u dus bezig te besparen. Logisch toch? Met een condensatieketel kan er een zeer hoog rendement behaald worden, tot wel 109%. Het is heel logisch dat u wellicht denkt dat het nooit hoger dan 100% kan zijn, toch is het zo! Doordat de ketel een stukje condens dat vrijkomt hergebruikt, kan dit hogere rendement behaald worden. Zo bespaard u dus flink op uw stookkosten, zeker als u huidige ketel vrij oud is. Met de stijgende energieprijzen is dat voor iedereen een goed idee om van een condensatieketel gebruik te maken!