cv onderhoud milieuHeel vaak horen we dat bepaalde zaken van levensbelang zijn. Het woord wordt te pas en te onpas gebruikt. Wanneer mensen het over levensbelang hebben, dan bedoelen ze niet altijd dat er echt levens op het spel staan.

Bij onderhoud aan de CV ketel is dat echter wel het geval. Goed onderhoud is echt van levensbelang. Wanneer een CV ketel namelijk niet goed wordt onderhouden kan dit gevaarlijk zijn. Niet alle slecht onderhouden ketel kunnen potentieel gevaarlijk voor de gezondheid zijn, maar de kans neemt wel degelijk toe bij slecht onderhoud.

Eigen CV ketel

Veel woningen in Nederland hebben een eigen CV ketel, bijvoorbeeld een NEFIT Trendline ketel. Wanneer iemand in een appartement of een flat woont, dan is er vaak geen eigen CV ketel beschikbaar, deze is vaak onder in de kelder geplaatst. Maar wanneer er wel een eigen ketel is, hebben we het vaak over een rijtjes huis of alle andere woningen die geen appartement of flatgebouw zijn.

Water opwarmen

De installatie zorgt ervoor dat water kan worden opgewarmd wat kan worden gebruikt om de woning te verwarmen, heerlijk te douchen of in bad te gaan. Bij het opwarmen van het water wordt aardgas gebruikt, zoals de meeste mensen wel weten. Bij slecht onderhoud kan de verbranding in de ketel niet optimaal zijn waardoor er meer koolmonoxide vrijkomt. Een reukloos gas dat extreem gevaarlijk is en zeer gevaarlijk is voor mensen. Met goed onderhoud kan dit worden beperkt. Laat daarom regelmatig de CV ketel onderhouden door een loodgieter of installatiebedrijf. Eens per jaar onderhoud wordt aanbevolen.