Wanneer je goed Nederlands wilt leren spreken, dan kan je natuurlijk het beste les krijgen van een Nederlander die hier geboren is. Hetzelfde geldt voor het leren van de Engelse taal. Je kunt dan het beste kiezen voor Engelse les krijgen van een native spreker.

Het is wel belangrijk dat je hier goed onderzoek naar doet of degene waarvan je les krijgt wel echt uit een Engelssprekend land afkomstig is. Deze mensen zijn namelijk het beste in staat om jou de taal correct te leren. Je leert bijvoorbeeld beter hoe je bepaalde woorden moet uitspreken. Iemand waarvan Engels niet de moedertaal is, kan hier nog weleens fouten in maken. Engels leren bij Masterclass English gaat altijd via een native speaker, meer hier over op: https://masterclassenglish.com/nl/engels-leren-rotterdam?action

UK, VS, Australië, Canada en Zuid-Afrika

engelse lesAls we het hebben over een Engelse native spreker, dan moet de persoon afkomstig zijn uit een van de volgende landen. Enkel mensen uit de UK, VS, Australië, Canada en Zuid-Afrika worden als native sprekers gezien. Zij zijn opgegroeid met het spreken van de Engelse taal en kunnen daardoor jou beter de taal leren. Overigens is het bij de laatste twee landen nog de vraag waar de personen precies zijn opgegroeid. In zowel Canada als Zuid-Afrika worden namelijk meerdere talen gesproken. Engelse les krijgen kan je het beste bij een van de mensen krijgen afkomstig uit de genoemde landen. Je zal echter ook regelmatig mensen uit andere landen tegenkomen. Zo zijn er op het internet bijvoorbeeld ook veel mensen uit de Filipijnen actief die hun diensten stukken goedkoper aanbieden.

Waarom een native spreken beter is

De reden dat een native spreker beter is, heeft vooral met het leren van uitspraak te maken. In veel gevallen zal je in het buitenland best een Nederlander kunnen herkennen die Engels spreekt. Dit komt omdat we een manier van spreken hebben die moeilijk is af te leren. De kans is groot dat we Engels hebben leren spreken van een Nederlandse leraar op school. Een native spreker heeft dit probleem uiteraard niet. Hij of zij kan daarom jou leren spreken zonder een accent. Je uitspraak zal hetzelfde zijn als van iemand die vanaf zijn of haar geboorte al Engels spreekt.